2010-04-16

Privatkristna amerikaner bibeltrogna

Dagen skriver:
"Tre av fem amerikaner som inte går i kyrkan beskriver sig ändå som kristna, och majoriteten av dessa "privatkristna" håller fast vid en klassisk syn på Bibeln, enligt en undersökning.
"Baserat på tidigare studier av dem som undviker kristna kyrkor är en av de viktigaste orsakerna smärtsamma upplevelser från en lokal kyrkokontext", skriver organisationen, som menar att 4 av 10 amerikaner som inte går i kyrkan gör det på grund av att de behandlats illa av andra kristna.


Har en kristen tro
Att så många utanför kyrkan ändå säger sig ha en kristen tro är ett resultat som The Barna Group tror kommer som en stor överraskning för många. I sin undersökning kom de fram till att 61 procent (eller tre av fem) av de amerikaner som inte går till kyrkan ändå säger sig vara kristna. Majoriteten av dessa privatkristna, 68 procent, säger sig ha en biblisk syn på Gud, vilket innebär att Gud ses som allsmäktig, som skapare och upprätthållare av universum. 18 procent såg sig som pånyttfödda kristna, men enbart 15 procent påstod att deras religiösa övertygelse spelade en viktig roll i deras liv."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar