2010-09-20

Frälsningsarméns ledare skriver öppet brev till regeringen


"Å Frälsningsarmén i Sveriges vägnar lyckönskar jag er till framgång i riksdagsvalet!

När ni nu i en ny regering kommer att uppta ledarskapet för vårt land vill vi också försäkra er om våra förböner.
Vi ber er om att regera på ett sätt som tillförsäkrar skäliga levnadsvillkor för de allra mest utsatta människorna i vårt land, de grupper som är marginaliserade och i synnerhet att ta tillvara barnens rättigheter.

Vi uppmanar er att sätta barnens välfärd som högsta prioritet och att göra allt som står i er makt att minimera barnfattigdomen i vårt land.


Detta kräver beslutsamhet och fasthet av såväl den regering som ska leda nationen som av dess medborgare.
Vi erbjuder vårt fasta stöd i varje initiativ som förbättrar säkerhet och levnadsvillkor för de människor som vi betjänar och vi tänker särskilt på

– de fattiga, nysvenskar, dysfunktionella familjer, offer för sexuell människohandel, de arbetslösa, långtidssjuka, människor som lever med beroendeproblematik och dess familjer, ungdom i riskzon, de äldre och de hemlösa.

Tillsammans med andra frivilligorganisationer och kyrkor är det en glädje för oss att fortsätta i god samverkan för att med en enad front samarbeta med er regering i att minimera effekterna av arbetslöshet, fattigdom, missbruksberoende, hemlöshet samt att förebygga brottslighet.
Varje medborgare, och i synnerhet ungdomarna i vårt land, förtjänar att ha möjlighet till ett meningsfullt arbete. Regeringens kloka ekonomiska kontroll och stimulansåtgärder är bärande pelare i syfte att skapa arbetsmöjligheter.

Frälsningsarmén har, liksom ni, tagit ställning för att betjäna människors behov. Vår förhoppning och önskan är därför att ni ska kunna samarbeta med oss, i det arbete som är till gagn för de människor som är i största behov av våra insatser.

Ni har våra allra högsta förväntningar, men också våra förböner!


Victor Poke, kommendör Ledare för Frälsningsarmén
i Sverige"


Läs också Dagen: Frälsningsarmén lyckönskar regeringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar