2010-05-23

Turerna kring HBT-paraden i Göteborg

Från SEA:nyhetsbrev (Svenska Evngeliska Alliansen):
Under Kristi Himmelfärdshelgen arrangerades en HBT-festival i Göteborg. Mest uppmärksammad har den s k Regnbågspromenaden blivit. Lokala partiföreträdare för Kristdemokraterna marscherade i paraden. I samma tåg gick aktivister till attack mot kristna från församlingen Livets Ord i Göteborg som fanns ute på stan för att bjuda på pannkakor och evangelisera. Man slog sönder deras plakat, hotade med stryk och skrek saker som "We are here, we are queer, we gonna fuck your children!". Händelserna är fångade på film och ligger ute på youtube. En marsch för alla människors lika värde och tolerans? Knappast!

SEA:s vice ordförande Annelie Enochson är den som tydligast har protesterat mot sina partikollegors initiativ och ville själv inte gå med i paraden. Pastor Mikael Karlendal skriver föredömligt om händelserna på sin blogg. Så här skriver han bland annat:
"I Sverige handlar dessa parader inte om alla människors lika värde, för då vore det ju inget problem (dvs om de verkligen handlade om bara det), utan de handlar om att HBT-livsstilar är lika bra eller bättre än att leva i, än i ett normalt äktenskap mellan en man och en kvinna. De handlar om att få människor att bejaka och tala uppskattande och i berömmande ordalag om HBT-livsstilar. Och just det kan ingen kristen människa göra, eftersom det inte stämmer med den judiskt-kristna etik som grundas på Bibeln."

Läs mer på Mikael Karlendals blogg.

Nyhetsklipp om HBT-paraden
Kommunalråd inbjuder till HBT-tåg
KD-topp inbjöd till HBT-parad
Se när Livets Ord attackeras av aktivister
Livets Ord överfölls av mobb i HBT-parad

Hägglund försvarar KD-politiker
Intoleransens marsch (Smålands-Tidningen)
Enochson: Därför deltog jag inte i HBT-paraden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar