2010-09-28

Stoppa utsorteringen!

Från Ja till livets nyhetsmail
"Öppet brev till landets 349 riksdagsledamöter

Människans absoluta värde undergrävs och hotas allt oftare. I Danmark har läkare kallat de kraftigt sjunkande födelsetalen för barn med downs syndrom för ”succé” och den utökade användningen av fosterdiagnostik skrämmer allt fler.
När nya, genetiska tester nu möjliggör utsortering av ofödda med en annorlunda kromosomuppsättning, eller med ökad risk för att få genetiskt betingade sjukdomar senare i livet är det av största vikt att landets riksdagsledamöter dels har kunskap om utvecklingen och dels tar avstånd från fosterdiagnostik, då den används i abortselektivt syfte.
Ja till Livet ser alla människors liv som lika värdefulla och är starkt kritiskt till användning av fosterdiagnostik i syfte att minska antalet födslar för barn med downs syndrom eller med olika funktionshinder.
Ja till Livet begär att landets nyvalda riksdagsledamöter, oavsett parti, tar avstånd från den utsortering på grund av funktionshinder som nu sker i Sverige och som riskerar att öka i takt med nya fosterdiagnostik-metoder."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar