2009-05-07

8 maj

Bad Frälsningsarmén om hjälp när a-kassan dröjde (Dagen)
När a-kassorna dröjer med sina utbetalningar får många familjer svårt att klara sin ekonomi. Allt fler vänder sig till Frälsningsarmén för att få hjälp. (Dagen)

Jesus blottar vetenskapens dilemma (Dagen)
DEBATT: Var Jesus en tandlös analfabet eller en kungaättling utbildad i ett hemligt tempel? Dessa två vitt skilda bilder lyfts fram i varsin aktuell bok som hänvisar till vetenskaplig forskning, skriver professor Peter Stenumgaard. (Dagen)

Jonas Gardell besökte mig i tisdags (Stefan Swärds blogg)
Ja, det var lilla nyheten att Jonas Gardell vara hemma hos mig för en långlunch i tisdags, och vi samtalade om hans Jesus-bok. Och Dagens Carl-Henric Jaktlund var med och lyssnade och antecknade, och hans referat finns i Fredagens Dagen. Men egentligen var det ingen nyhet, för Jonas har redan skrivit om detta på sin dagbok på sin hemsida.

Historiska dagar i Stockholm. (Bengts blogg)
Det är historiska dagar vi upplevt i Stockholm den sista helgen med Oas-konferens i Katarina kyrka och Jesusmanifestationen som i en ny anda av Andens ekumenik samlade minst 18000 personer från hela kristenhetens bredd i Sverige. Det var glädje, det var tillförsikt, det var en anda av bön och en fokusering på det väsentliga som förenar oss kristna; tron på Jesus Kristus, Guds Son, en fokusering på kristenhetens universalitet utan att något samfund försöker exploatera evenemanget för egna partikulära syften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar