2009-05-15

I korthet 15 maj

Forskare spolar feministteorier (Världen i dag)
Ohållbara, allt för outvecklade och med olösliga internteoretiska problem. Domen mot feministiska samhälls­teorier är hård. I en ny avhandling vid Örebro universitet pekar statsvetaren Helen Lindberg på stora brister i teorierna.

Kommentar på alla kommentarer angående Gardellsamtalet (Stefan Swärds blogg)
Det har varit massor av kommentarer med anledning av samtalet mellan mig och Jonas Gardell förra tisdagen, kortfattat refererat i Dagen i fredags. Det har nog varit totalt ett 100-tal kommentarer här på bloggen, och även en hel del genom personer jag pratat med. Jag har inte ens kunnat läsa allt. Vill bara ge några korta kommentarer.

Farligt blanda religion och politik (Världen i dag)
Peter Weiderud, Ulf Bjereld och Cecilia Dalman Eek, medlemmar i arbetsgruppen för Manifest för kristen vänster, skriver att det är farligt att blanda politik och religion och Siewert Öholm replikerar direkt.

Vår överindividualism. (Ulf Ekmans blogg)
Sitter och förbereder Vårseminariet som jag har nästa vecka. Det tar alltid mycket tid att arbeta med och be igenom. Det kommer förkunnare från många olika länder, i år t.o.m. från Mongoliet så det är viktigt hur brödet, Guds ord, delas ut. Ser verkligen fram emot detta. Det känns extra viktigt i år.

”Tydlig kyrka bra för mångfalden” (Dagen)
Man kan mycket väl vara tolerant och samtidigt stå för en klar uppfattning. Utan en övertygelse finns i själva verket ingen tolerans. Den tillåter olika tankar och friheten att ha en annan uppfattning.

De vill hålla väckelsemöte på Sergels torg en gång i veckan (Dagen)
Inför Jesusmanifestationen delade de ut biblar i Stockholms city. Nu hoppas Birgit och Roul Åkesson i Jesusfolket kunna förvandla "Plattan" till en kyrka i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar