2010-06-08

Pengarna eller ideologin?

Elisabeth Sandlund skriver i Dagen:
"Organisationer på ideologifks grund måste ha rätt att stå för sin hållning.
Fem religiösa ungdomsorganisationer, fyra kristna och en muslimsk, snabbutreds av statliga Ungdomsstyrelsen efter att radioprogrammet Kaliber i helgen "avslöjat" deras hållning till utlevd homosexualitet. Citattecknen förtjänar sina platser eftersom det inte rör sig om mycket till avslöjande. Det gäller inte någon förändrad uppfattning hos respektive organisation och det är knappast en nyhet var muslimer, ortodoxt kristna, pingstvänner och andra står i denna fråga.
Att påstå att det är diskriminerande att ett kristet eller muslimskt ungdomsförbund med hänvisning till respektive tro hävdar uppfattningen att sexualitet hör hemma mellan man och kvinna är befängt."

Läs också:
Unga kristna kan bli av med bidrag (Dagen)

3 kommentarer:

  1. Emil Jacobsson / Musiklärare, nådehjon /8 juni 2010 kl. 09:23

    Brukar då och då lyssna till programmet "Kaliber". Hade även kontakt med redaktionen för några veckor sedan, då de, enl. eg. uppg. vill få uppslag till "avslöjanden"! Det tips de fick var låg inte inom de, ytterst snäva, ideologiska ramar som redaktionen syntes ha.

    Till det aktuella programmet:Inget annat än en skandal, att ett program med detta ENSIDIGA POLITISKA innehåll, vad jag vet, EJ fick någon kritisk grankning från de "ordinarie" redaktionerna, i ett demokratiskt lands "Public Servise". Den intervjuade chefen på Ungdomsstyrelsen (Us) talade som en "åsiktspolis", från något töntigt totalitärt samhälle. "Med sådana ÅSIKTER får man EJ några pengar från Us", sade han bl.a. om jag uppfattade det rätt i bilradion. Tala om "ideologisk dikeskörning"! Det är fråga om ungdomsorganisationer, herr Åsiktspolis! När nästan alla riksdagsmän, politiska partier, många BISKOPAR är "satta på plats", är det dags att "inskola" ALLA ungdomar i den "rätta politiska läran"! Med ekonomisk piska! Men värst av allt. SR:s "seriösa" nyhetsredaktioner, tog upp "stafettpinnen", använde "Kalibers" skandalösa innehåll till underlag för fortsatt fördömande av fritt tänkande svenska ungdomar. Om "kaliber" är en "ärtbössa", så har SR:s "Eko/Studio 1"/-redaktioner varit lik en "KANON" från fästningen "Rödberget" i militärstaden Boden! Nu är Rödbergets kanoner museiföremål! Är det lika illa med SR? En kvarleva från "vinvänstern" som håller på att skjuta fritt tänkande ungdomar i ryggen. Med "kanoner" eller månne med ideologiska "leksakspitoler"? Skärpning SR!

    SvaraRadera
  2. Håller med dig!

    Tänk på SvT:s reklam om att vara en "fri radio", "fri TV". Vilken smörja.

    Alla andra kanaler är mer fria, för de kan i alla fall ha en egen åsikt. SR och SvT låtsas ju tala för myndigheterna.....

    SvaraRadera
  3. Emil Jacobsson / Musiklärare, nådehjon /8 juni 2010 kl. 10:45

    Till "Lennart"
    SVT:s reklam har varit skamlös."Vi är ingen Berlusconi-TV" basunerade man ut före valet 2006.
    Jag, som förmodligen 1/4 italienare, genom min mamma, ringde till SVT och gav dem ett tips. Behåll Er slogan, men ha en "remsa" längst ner på rutan med en fortsättning:"...men vi är lite "Persson-TV"...Du har rätt i sak. Får Du en inblick bakom Mediakulisserna, så är det långt kvar till "fri radio", "fri TV" i Sverige. Johannes Ottestigs artikel i frågan är intressant!

    SvaraRadera