2009-08-18

Den onde är som en konsertpianist

Bloggaren "Kanelblomman" skriver:
"När jag flyttade hemifrån som 20-åring bodde jag och min syster i samma hus. Granne med oss fanns en kvinna som var konsertpianist, en mycket duktig sådan. Den vackra musiken till trots blev hon ett något irriterande inslag i vår vardag. Varför? Ja, hon spelade jämt. Skalövningar avlöstes av otaliga klassiska stycken. Hon spelade när vi gick upp på morgonen, hon spelade när vi åt frukost, borstade tänderna gick till jobbet. Hon spelade när vi var hem på lunch, kom hem från jobbet, åt kvällsmat och när vi skulle lägga oss. Från tidig morgon till sen kväll. Det är inte konstigt att hon var en skicklig pianist, och en högst irriterande granne! Så småning om flyttade vi och pianospelet blev ett minne blott.
Härom dagen påminde Gud mig om konserpianisten. Hon var duktig därför att hon övade. Hon hade siktet inställt på målet - att framföra musiken så levande och vackert som möjligt- och därför övade hon specifika stycken. Ibland kunde hon spela samma stycke eller parti en hel dag. Om och om igen hörde vi tonerna och, om sanningen ska fram, hände det att jag dunkade i väggen när det blev för mycket av det goda.

Djävulen är som en skicklig konsertpianist.
Det finns en gammal kvinna som lär ha svarat på frågan om det finns något gott att säga om den onde; -ja han ligger då inte på latsidan. Det är sannerligen sant! Han är lika effektiv som vår pianospelande granne. Från morgon till kväll övar han på att slakta, stjäla och förgöra människor. Han är snillrik och högst skicklig i denna konst. Därför är det av största vikt att vi inte underskattar vår fiende. Vi ska inte vara rädd för honom, Absolut inte, men vi ska sky det onda.
..........................
Vilka frestelser har du i din närhet som kan bli till ditt fall? På vilka områden i ditt liv har du släppt den onde för nära? Eller har du kanske underskattat din själafiendes skicklighet? Gör er av med allt som kan leda till fall!Du kanske tänker att historien om Simson och Delila är en gammal berättelse som inte kan utspelas idag. Men där tar du fel, det händer idag! Var på din vakt så ingen tar din krona ifrån dig."

Läs mer på BoE>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar