2009-08-13

Islam förlorar i Afrika men vinner i Europa

Stanley Sjöberg skriver i Hemmets Vän:
Mer än sex miljoner muslimer i Afrika omvänder sig varje år under 2000-talet till tron på Jesus som Frälsare och Herre! Den nyheten fanns nyligen med i det arabiska tv-programmet Al Jazeera som sänder över hela Europa och Mellersta Östern. Nyheten kommenterades med en varning för utvecklingen och islams efterföljare uppmanades att inte låta sig påverkas. Det var i sommarens arabiska konferens på Ansgarsgården i Flen som 300 kristna från Mellersta Östern informerades om det aktuella läget i konflikten mellan kristen tro och islam.

En högt uppsatt muslimsk ledare är sedan en tid tillbaka ansvarig i sitt land för att hejda kristendomens framfart. Han har förföljt och initierat dödsstraff och sanktioner mot omvända kristna. För några dagar avslöjade han på vilket sätt han själv blivit övertygad om att Jesus är Guds Son. Han har tagit emot Jesus till personlig tro och omvändelse. Det som hänt med honom påminner om när Saulus av Tarsus mitt under förföljelsen av de kristna själv blev omvänd till tro på Jesus.

Det finns idag omfattande studier som bekräftar att islam håller på att förlora greppet över Mellersta Österns befolkning. I och med den skärpning av muslimska lagar som drivits igenom i många länder avskräcks människor från att vilja tillhöra sharialagens folk och man vill lära känna Jesus.


Läs mer i Hemmets Vän>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar