2009-07-11

Miljöinspektör förbjuder frälsningsarméns karnevalsbullar

- Okommenterat - Helsingborgs Dagblad skriver:
Sju snopna frälsningssoldater fick bevittna hur deras bakverk, som skulle säljas under karnevalen, förbjöds. Dessutom måste de sluta med en 120-årig tradition av kyrkkaffe. Liksom Malvans servering till hemlösa anmäls nu Frälsningsarmen till åklagare av miljöförvaltningen i Landskrona.
LANDSKRONA.
Karnevalsstämningen i Frälsningsarméns lokaler på Eriksgatan är låg. I flera veckor har de förberett sig inför den årliga kakförsäljningen. Fem damer och två herrar har de senaste dagarna bakat stora mängder småkakor och flera hundra bullar. Men under torsdagseftermiddagen fick kakborden besök av två miljöinspektörer från Landskrona kommun. Frälsningssoldaterna fick då omedelbara order om att upphöra med sin försäljning. Anledning: registrering för livsmedelshantering saknas.
— Ja, vi kunde ju inte gärna köra bort dem som redan var här och åt. De fick fika färdigt först, säger kårledare Tomas Söderström och berättar att de vanligtvis drar in cirka 10 000 kronor till församlingen under en karnevalshelg.
Pengarna, som de nu förlorar, skulle ha gått till bland annat pensionärsträffar och välgörenhet.


Dagens Nyheter skriver:
I tolv år har Frälsningsarmén i Landskrona serverat hembakta bullar och kakor på stadens karneval. Men i torsdags tog försäljningen tvärstopp när två miljöinspektörer från kommunen kom på besök.
Frälsningsarmén hade nämligen inte registrerat sig för livsmedelshantering och beordrades genast att upphöra med försäljningen, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.
Stora mängder vetekransar, brysselkex och gaffelkakor ser nu ut att gå till spillo. Och frälsningssoldaterna undrar varför de inte fått någon information om att det krävs registrering.

– Det tycker jag är konstigt. Vi har stått här i tolv år med dörrarna på vid gavel, säger Margot Westerlund, som själv bakat sex vetekransar, till tidningen.

Pengarna för försäljningen skulle bland annat ha gått till välgörenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar