2009-07-09

RELIGIONSFRIHET BRA FÖR STURMARK & ULVEAUS

Mats Tunehag skriver på Newsmill
Humanisterna Christer Sturmark och Björn Ulvaeus med flera har hävdat att det inte behövs någon lag om religionsfrihet. Det står dem fritt, men ack så dumt. Religionsfriheten är grundläggande och indikerar samt vägleder även andra fri- och rättigheter.

Först bör man konstatera att kanske 90 procent av världens befolkning bekänner sig till en religiös tro. Därför är det förmätet att göra en udda minoritet - som Humanisterna - till någon slags rikslikare. För det andra så har även Sturmark och Ulvaeus en tro, en världsbild och livsåskådning. De vill inte kalla sig religiösa men deras tro och aktiviteter skyddas också av religionsfriheten.
......
Därför är Sturmarks & Ulvaeus åsikter om religionsfrihetens betydelse inte bara pinsamt okunnig utan även potentiellt farlig. Men jag är glad - å deras vägnar - att de lever i ett land med religionsfrihet. Annars hade de inte kunnat publicera artiklar i ämnet, samt bedriva verksamhet i och genom Humanisterna.
Mats TunehagPS till Ulvaeus: Abbas musik är fantastisk och ger aningar av en högre verklighet. Men vem tackar han i sången "Thank you for the music"?

Läs hela inlägget>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar