2009-09-11

Kristenheten och nyfikenheten på Kristus

Hemmets Vän skriver:
"Sverige är ett sekulariserat land. Ett mycket sekulariserat land. Ändå är det uppenbart att landet är präglat av den kristna tron. Korset pryder vår flagga. Inte en halvmåne, en Davidsstjärna eller en Torshammare. Bibeln finns snudd på i var mans hem. Söndag är fortfarande vilodag och påsk och jul är nationella helgdagar.

Detta kan ses som yttre attribut som inte nödvändigtvis motsvaras av en personlig tro hos det stora flertalet. Väl så. Men vad som också alltmer blir uppenbart är att det personliga intresset för andlighet i allmänhet och Kristus i synnerhet är under tillväxt i Sverige. Att någon som Jonas Gardell skriver en bok som ”Om Jesus” är bara ett tecken av många på detta.

Nyvaknat intresse
Det nyvaknade intresset för andlighet och för Kristus är något som också verkar ha fastnat på näthinnan hos Humanisterna. (Med tanke på frenesin i deras attacker på Gud och religion torde namnet Ateisterna egentligen vara mer rättvisande.) Under våren kampanjade de under rubriken ”Gud finns nog inte”. Kampanjen var fyndigt formulerad och professionellt utformad. Ändå lyckas den inte överskyla det faktum att ateisterna är i minoritet i Sverige. Och att de blir allt färre."


Läs mer i Hemmets Vän>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar