2009-09-22

Ut till folket med blod och eld!

Med tanke på Daniel Viklunds besök till Riga publicerar vi ännu en av hans inspirerande bloggrapporter:
"Fälsningsarméns lokal fylldes till brädden under lördagens kulturnatt i Västerås. Flera hundra hade sökt sig till kårlokalen för att lyssna till gospelkören Real-Life och ta en kopp kaffe. Det är alltid lika underbart och förunderligt att se Guds Ande beröra de som ännu inte tror och som många gånger längtar efter att få tag på Livet med stort L. Vi tror på en skörd utifrån denna kväll!Många solister avlöste varandra och sångarglädjen var verkligen på topp! Brasset spelade och sjöng och vittnade på torget under de sena kvällstimmarna och det fanns en känsla av att det var naturligt och väckte Västeråsarnas intresse. Kyrka på stan, när det är som bäst!

Under fredagskvällen var jag i Karlstad på en s.k. ”Sverigekonferens” som Morgan Carlsson från Hagfors arrangerat. Morgan är en brinnande väckelseförkunnare som aldrig ger sig utan träget kämpar på, år efter år, i bön och möten över hela Skandinavien. Jan Lindéh från Örebro, Citykyrkan är initiativtagare för ”Sverigekonferensen” med en stark vision att beröra den ena platsen efter den andra med det profetiska ordet. Kring detta har ett stort nätverk av förkunnare samlat sig och vi har redan haft konferenser på många platser runt om i vårt land. Även denna helg i Karlstad blev mycket starkt laddad av det profetiska tilltalet till staden och till enskilda mötesbesökare. Jag upplevde som om en liten snöboll satts i rullning och något mycket stort kan komma ut av detta! Jag såg även en syn om svåra bränder i Karlstads innerstad, med explosionsartad brand och rökutveckling. Ett förebud om något som kommer att skaka om residensstaden?? Jag vet inte, men det finns all anledning för Karlstadsborna och Värmlänningarna att söka Gud i denna tid!

I söndags begav jag mig till lilla Järbo i Sandviken för ytterligare två möten. De präglades av mycket förbön för sjuka och nu förväntar vi oss rapporter om helande. Det är så viktigt att vi bevarar vår tro och vår frimodighet när det gäller helande och bön för sjuka! Häromdagen hörde jag ett mäktigt vittnesbörd om en kvinna här i Västerås som stor inför en ballongsprängning av hjärtat och kanske rentutav en hjärttransplantation. Hennes hemgrupp bad för henne, och när hon gjorde de sista undersökningarna innan operationen var hon fullständigt helad i hjärtat. Kärlen var befriade av Herren! Jag vill uppmuntra dig att be för sjuka så ofta du bara får tillfälle. Fastna inte i känslomässiga eller intellektuella frågetecken om helande utan betjäna alla du kan i kärlek och ödmjukhet!

Daniel
(Från Daniels blogg på Blod och eld)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar