2009-10-15

Fariseer, Bandvagnar och Fridsfursten

Siewert Öholm skriver i Världen idag:
"Den här veckan kommer ett nytt nummer av Arbetsliv igen. Förra onsdagen berättade vi där att de stora politiska ”elefanterna” Göran Persson, förre statsministern, och Alf Svensson, nuvarande eu-parlamentarikern, engagerat sig i försvarets märkliga upphandling av bandvagnar. Hägglunds i Örnsköldsvik hade räknat med att ta hem ordern och tyckte att svenska försvaret schabblat med anbuden. Order gick som bekant till Finland i stället och Hägglunds har stämt upphandlarna inför tingsrätten.

Persson och Svensson fick sällskap av IF Metall och Kristdemokraterna i ett seminarium där man pläderade för att Svensk vapenindustri behövs för ett svenskt försvar, men att Hägglunds borde fått beställningen både för att offerten var bättre och för att ordern skulle gett arbeten i Sverige.

Då vaknar diverse bloggdebattörer till liv. Sådana som vet precis vad som är kristet och rättfärdigt när det gäller försvar och vapen. Även tidningskollegan Dagen fick oppotunistångest och kriterade den kristne Alf för att han kunde blanda sig in i ett så dåligt sällskap. Finska bandvagnar har man naturligtvis inga synpunkter på. Bara de inte är svenska. Inte heller hur demokratin skall försvaras om demokratins fiender är utrustade med både bomber och granater. De vet hur Fredsfursten skulle göra. De vet hur frihet skall värnas utan vapen och beredskap. Men de har inga synpunkter på Ryssarnas megamanöver för några veckor sedan alldeles intill Gotland. Jag har inte heller hört ett kristet bloggpip om Irans upprustning och atomvapenbygge för att utplåna Israel."

Läs mer i Världen idag>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar