2009-10-12

Växande församlingar - en överlevnadsfråga

Från Stefan Swärds blogg:
"Varför är det viktigt att församlingar växer? Jag mötte lite blandade reaktioner när jag tog upp ämnet i början på veckan. Ett avgörande skäl är att Gud vill det, han vill att alla människor ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen som Paulus skriver. Det är också den kristendom som möter oss i Apostlagärningarna, en kyrka som är ifrågasatt och förföljd, men expansiv och som ständigt utbreder sig och vinner nya människor.
Jag tror också att det är viktigt att en församling jobbar med trosmål och målsättningar för att få en fokus och inriktning i ett arbete. Självklart visar inte numerär tillväxt i en församling allt, men ofta hör det ihop - att församlingsgemenskapen fungerar bra och att medlemmarna växer till som lärjungar - och att församlingen drar till sig nya medlemmar.
....................
Och jag är totalt emot alla teologiska influenser som leder till att församlingsväxten blir nedprioriterad, och att betydelsen av evangelisationen och att föra människor till tro och omvändelse, och in i lärjungaskap och efterföljelse, - tonas ner och nyanseras. Och att inomvärldsliga frågor blir det som tar vår tid och uppmärksamhet - mer än att föra människor till tro och omvändelse."

Läs mer>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar