2009-12-24

Julfrid i en orolig värld

Åke Hällzon skriver i Hemmets Vän:
"Det hände för mer än två tusen år sedan. Människorna i Palestina levde under tuffa villkor. Landet var ockuperat. Folket längtade efter en ny ledare, som skulle befria dem från förtrycket.
En natt satt några enkla herdar runt sin lägereld vid ängarna utanför Betlehem. Himlen lystes upp och de fick se en ängel som sa till dem: ”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren.” Så kom en hel kör av änglar som sjöng: ”Ära i höjden åt Gud och på jorden fred.”

Längtan efter fred
Då, liksom nu, längtade människorna efter de ordens uppfyllelse. Fred på jorden. Fred, så att barn slipper frysa och vara hungriga. Fred, så att vuxna slipper vara rädda. Fred, så att familjer kan mötas i respekt och visa varandra värme och kärlek. Fred är förutsättning för frid.

Vi kan fortsättningen av julevangeliet. Vi vet att herdarna skyndade sig in till Betlehem där de fick se Jesus, frälsaren. Jag tror att de var förväntansfulla. Och de behövde inte bli besvikna. Det mest fantastiska är att det idag finns miljoner människor över hela jorden som fortfarande upplever, att barnet i Betlehem är deras räddning och en levande frälsare."


Läs mer>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar