2009-12-07

Krig är fred. Abort är en mänsklig rättighet...

Bengt Malmgren skriver i sin blogg med anledning av SVT:s debattprogram om aborter och Downs syndrom:
"Utan att ta upp lagstiftningsfrågan, så tycker jag det är märkligt med denna tystnad kring abortens etik. Förr kunde de flesta hålla med om, även de som stödde fri abort i lagstiftningen, att abort var ett etiskt dilemma eftersom det var frågan om utsläckande av mänskligt liv, men i dagens läge blir det allt svårare att yppa något sådant. Kyrkans syn betraktas inte bara som konservativ och otidsenlig, utan rent av som kvinnofientlig, emot mänskliga rättigheter.

Kyrkan är idag en ropande röst i öknen när man säger att det är en moralisk kris i ett samhälle där så många ofödda liv tas av daga, en
dödens kultur där det till och med är tabu att tala om detta som ett etiskt problem. Det är inte utan att man känner igen stämningarna från George Orwells framtidsroman 1984 (publicerad 1949), en diktaorisk noga reglerad värld där man hade total kontroll över medborgarna, bl.a. hade man infört "nyspråk" för att styra tänkandet i den riktning man ville: KRIG ÄR FRED, FRIHET ÄR SLAVERI, ABORT ÄR EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET... "

Läs mer>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar