2009-12-28

Kommentar: Helle Klein är ingen fredsängel

Siewert Öholm skriver i Världen idag:
"Jag kan se Israelengagemangets andliga dimension och sympatisera med den. Mitt engagemang för staten Israel är i första hand ett engagemang för demokrati och rättfärdighet.
Därför är jag till skillnad från Helle Klein försiktig med att blanda ihop politiska rättfärdighetstolkningar med andlig romantik. Helle Klein kidnappar Betlehemssymbolerna för sina socialistiska politiska syften. Hon gör det dessutom nästan genomgående enögt och propagandistiskt.
Hon blandar friskt sin prästförkunnelse med Aftonbladets konsekventa Israelhat. Hon gör FN-rapportören Goldstones skildring från Gazakriget till opartisk sanning, fast hon vet att Hamas är en hatets blodsdiktatur. Hon talar om Gazakriget som om 10 000 raketer över Sderot aldrig fällts. Hon beskriver barriären runt Jerusalem som ett större brott mot mänskligheten än Berlinmuren, fast hon vet att den är tillfällig och har hindrat tusentals terrorattentat.
Hon kallar Israel för en apartheidstat. Hon beskriver israelerna som vattentjuvar. Hon försvarar sin tidnings antisemitiska artiklar om organstöld från palestinier med nyheten om oetisk medicinetik på 1990-talet i Israel. Hon hyllar Bildts misslyckade försök att få EU att, utan förhandlingar, dela Jerusalem.
Hon gör det med julkrubban och stallet som ram. Hon har aldrig ställt några demokratiska krav vare sig på Hamas, Hisbollah eller PLO."

Läs mer>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar