2010-01-21

En fatwa mot terrorism

Jackie Jakubowski skriver i Kyrkans tidning:
"Varje gång - och det sker nästan dagligen, främst i Irak och Afghanistan – massmedierna rapporterar om blodiga självmordsattentat undrar jag var finns de muslimska religiösa ledare med auktoritet att påvisa att självmordssprängningar som dödar oskyldiga, inte ger ”martyren” någon enkelbiljett till paradiset.

Efter Hebron-massakern för några år sedan, då en judisk extremist kallblodigt dödade 29 bedjande palestinier i en moské, kom de effektivaste markeringarna mot dådet från religiöst judiskt håll. I Jerusalem demonstrerade religiösa ungdomar mot dem som ”i judendomens namn” sprider hat och mördar; ledande rabbiner undertecknade en deklaration som betecknade dådet som ”ett vanhelgande av Guds namn”.
Detsamma måste även gälla islam. Om man kan formulera en dödsfatwa mot en författare eller karikatyrtecknare för att han ”förtalat” islam, varför inte utfärda en livsfatwa, som slår fast att islam värnar om liv; en fatwa som fördömer dem som ger islam vanrykte när de – ”i islams namn” – sprider död?"


Läs mer>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar