2010-02-03

Äktenskapets dag den 14 februari

Från SEA:s nyhetsbrev (Svenska Evangeliska alliansen):
"Äktenskapets dag är en årlig tradition sedan några år tillbaka. Dagen firas i församlingar runt om i Sverige söndagen i anslutning till Alla Hjärtans dag och i år sammanfaller de två dagarna. Således firas Äktenskapets dag 2010 söndagen den 14 februari.

– Äktenskapet är en central del av Guds tanke för människan och en grundval för samhället, så det är på sin plats att äktenskapet har en alldeles egen dag, säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen och initiativtagare till Äktenskapets dag.

Stefan Gustavsson menar att vi som kristna behöver återerövra den rikedom som finns i Guds tanke med äktenskapet.

– Vi vill med Äktenskapets dag en gång om året lyfta fram Bibelns syn på äktenskapet mellan man och kvinna, förklarar Stefan Gustavsson. På Alla Hjärtans dag firar vi kärleken och äktenskapet är Guds modell för kärleken mellan man och kvinna.

Statistik från SCB visar att år 1900 utgjorde antalet skilsmässor drygt 1 % av antalet ingångna äktenskap. År 2009 är samma relation nästan 50 %!

– Äktenskapet är utsatt för väldigt hård press och alltför många äktenskap går sönder. Här har vi en stor utmaning i församlingen i att konstruktivt hjälpa varandra att leva i äktenskap och familj, säger Stefan Gustavsson.

Genom en tipslista erbjuder Svenska Evangeliska Alliansen församlingar också en del roliga inslag för att fira äktenskapet.

– Äktenskapets dag är ett tillfälle för fest, där vi genom olika kreativa och roliga inslag kan fira dem som lever i äktenskap. Genom en blandning av roliga och lite mer allvarliga inslag blir dagen som bäst, avslutar Stefan Gustavsson.

Till församlingens hjälp har SEA tagit fram ett antal resurser, som skall hjälpa församlingar runt om i landet att göra Äktenskapets dag till en minnesvärd dag. Bland annat finns följande resurser att tillgå på hemsidan http://www.sea.nu/.

Låt oss se till att Äktenskapets dag blir en riktig succé. Kanske Du kan se till att Guds tanke med äktenskapet lyfts fram i Din församling. Använd Dig gärna av tipslistan, eller spåna fram egna kreativa idéer. "

Läs mer>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar