2010-02-02

Svarta pengar skadar hela världsekonomin

Stanley Sjöberg skriver i Hemmets Vän:
"Korrumperade politiker

Den politiker som skulle ha mod att höja sin röst inom EU-parlamentet och skapa opinion för ”krig” mot orättfärdig ekonomi, skulle riskera sitt liv, men också vinna folkmassornas stöd.
Det är visserligen angeläget att fortsätta ge bidrag till de svältande och övergivna människorna i u-länderna. Men det är oförsvarligt av den rika världens makthavare att inte ta itu med bankvärldens gömda konton och medverka till att korrumperade politiker och bolagschefer blir arresterade, fängslade och straffade.
Det är förmodligen enklare att utrusta en armé med automatvapen, stridsvagnar och bombplan som därmed sänder död och förbannelse över misstänkta fiender och den oskyldiga civilbefolkningen. Det fordrar mer intelligens och skarpare underrättelseverksamhet att avslöja den illegala ekonomin. Men det är ett mer värdigt krig, eftersom det leder till befrielse för de fattiga och endast straffar de skyldiga.
Mer än en miljard människor lever i total fattigdom. Var sjätte sekund dör ett minderårigt barn av undernäring och svält. Det finns livsmedel så att alla kan ha tillräckligt att äta. Det finns pengar att fördela och skapa en rättvis värld.

Global protest
När jag studerar kapitalägarnas maktmissbruk väcks inom mig den vrede som Gamla testamentets profeter gav uttryck för. Jag är också överens med 1900-talets socialistiska revolutionärer som försökte skapa förändring. Den som är medveten om historiens böljegång kan nu räkna ut att det inte dröjer länge förrän världens fattigaste reser sig i en global protest. Bibeln har varnat för att situationen kommer att kräva en ny global ekonomi under total kontroll av en diktator som i Uppenbarelseboken beskrivs som ett vilddjur.
Så här talade profeten Amos: ”Ni vilar på soffor av elfenben och sträcker lättjefullt ut er på era bäddar. Ni äter lamm ur hjorden och kalvar från gödstallet. Ni skrålar era visor till harpans ljud och tänker ut nya musikinstrument som David. Ni dricker vin ur stora skålar och smörjer er med salvor av finaste olja, men bekymrar er inte om Josefs skada.”

Läs mer>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar