2010-02-19

Nytt liv i Templet hos Frälsningsarmén på Östermalm

Från Hemmets Vän:
– Har man inte varit vid Stureplan i Stockholm en fredagskväll så kan man inte ana hur många barer och vilket utbud som finns här. Vi arbetar tillsammans med Klara kyrka och andra församlingar fredagar 23.00–02.00 och får mycket positivt gensvar av människor som rör sig i området. Ibland blir det också djupare samtal, berättar Christel Lindgren,
officer på Frälsningsarmékåren Templet på Östermalm i Stockholm.
Templet, som en gång framsynt och djärvt byggdes sedan marken köpts av Frälsningsarméns grundare i Sverige, Hanna Ouchterlony, reser sig med sin pampiga, ganska nyrenoverade byggnad på Östermalmsgatan. Jag kommer in i en inbjudande entré, där det finns kaféverksamhet vissa dagar och en mängd olika aktiviteter under veckan. Hit till Templets entré hittar nya grupper av människor.

– Vi vill att något ska hända varje dag, säger Christel Lindgren och berättar att man under renoveringsarbetena tog ner en tegelvägg för att markera öppenhet in till gudstjänstlokal och ungdomslokaler.
Under tio fredagskvällar den gångna hösten undervisade pastor Stanley Sjöberg med dynamisk bibelundervisning och lyfte fram spännande utmaningar till deltagarna. En kväll deltog förre SAS-chefen Jan Carlsson och talade om Jesus i företagsvärlden.

Läs mer>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar