2010-04-13

Församlingar som växer

I västvärlden fokuserar vi mycket på församlingstillväxt - och våra församlingar blir allt mindre. I stora delar av södra halvklotet talar man inte så mycket om församlingstillväxt. Man upplever det i verkligheten.
Kanske borde vi fråga oss oftare vad de gör för att uppnå växande församlingar? Kanske har vi något att lära av dessa församlingar?

Dessa frågor ställer Andreas Dagernäs i en debattartikel i Dagen. Han skriver:
"Man lägger krutet på evangelisationen. Kyrkans huvuduppdrag är att predika evangeliet för sin omgivning, därför spenderar man mest av sin tid, ork och sina resurser på evangelisation. Ett exempel: I en av utposterna, Mambo Hela, en mil härifrån, har man sedan en tid tillbaka bestämt sig för att efter gudstjänsten äta mat tillsammans och sedan gå ut och vittna från hus till hus. Varje söndag, varje kristen. Resultatet har inte låtit vänta på sig: I år har medlemsantalet ökat med 20 procent.

I detta finns ett tydligt drag av lydnad. Kallar Gud så är man beredd att lyda. Många är villiga att bryta upp och flytta till ganska avlägsna delar av landet som ännu är onådda.

Man har fokus på de onådda. Man lever med perspektivet att de som inte har tagit emot Jesus som frälsare kommer att gå evigt förlorade. Därför är kyrkans uppdrag angeläget."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar