2010-05-06

Jesustroheten ska försvaras

Stanley Sjöberg skriver i en debattartikel i Världen idag:"Initiativet till Jesusmanifestationen 2008 tog jag efter ett flertal utspel som hade gjorts för att framställa Jesus som en människa med en sjukligt fixerad problematik. Under de senaste tio åren har sådana filmer, böcker och konstutställningar fått stor uppmärksamhet i medierna. Teologer och präster som representerar en historisk, kritisk bibelsyn har applåderat varje sådan händelse. Svenska kyrkans ledning har även givit stora bidrag och öppnat kyrkportarna för detta.
Jesusmanifestationen 2008 genomfördes med en positiv trosbekännelse, förankrad i vår övertygelse om att Jesus är värd att respekteras, äras och tillbedjas. Vi ville manifestera vår övertygelse att Bibeln är Guds ord och att tron på Jesus som gudomlig vårdas av alla kristna globalt, även om det förnekas lokalt här i Sverige.
.................
Nästa fas i den visionen är nu att planera för ett ännu mer genomtänkt försvar för bibeltro och Jesustrohet.



Tiden är inne för att med intellektuell skärpa avslöja nyliberalismens metoder i den kritiska forskning som i mer än hundra år uteslutit Bibeln från sitt tänkande. Nu måste vi i Europa närma oss den internationella teologiska rikedom som bevarat historiens värden och fungerar med tvåtusenårig erfarenhet.


Därför är jag med i Jesusmanifestationen 2010!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar