2010-05-26

Kronprinsessan Viktorias bröllop

Ulf Ekman skriver i sin blogg:
Man kan nästan tro att jämställdhet har blivit svenskens nya religion och något som allt skall prövas igenom, ständigt, hela tiden. När nu Viktoria, märk väl att det faktiskt är hon, väljer att låta sin pappa föra fram henne till altaret så förfasar sig media och samhällets jämställdhetsövervakare. Ve den som inte inrättar sig i ledet!

Vem tror att kronprinsessan Viktoria är ett viljelöst paket som förflyttas från man till man? Inte många! Ja, men så gör vi ju inte i Sverige! Inte så ofta kanske men det förekommer allt och vi äter faktiskt pizza och kebab nu för tiden också och ser på utländsk TV. Fast det förskräckligaste är ju att detta skulle kunna vara en amerikansk sed, för något värre än Amerika kan vi väl inte hitta på att skrämma svenskar med?

Nu har Viktoria valt, låt henne var ifred och ge henne och Daniel ett härligt bröllop, fritt från alla smått hysteriska åsikter om allt! Att det sedan faktiskt ligger något bibliskt i detta, utan att föra det för långt, har väl knappast kommit fram i debatten. Nämligen att Bruden, Kristi Kropp, förs fram till Brudgummen, Sonen, som hämtar henne. I detta assisterar väl både Fadern och Anden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar