2010-05-21

Klart och tydligt om äktenskap

Stefan Swärd skriver i Hemmets Vän:
"Det är få områden där vårt samhälle har förändrats så radikalt de senaste 45 åren, som inom området familj och samlevnad. 1965 var det näst intill en självklarhet att man levde tillsammans i ett äktenskap, sambo var ovanligt, och normen var det livslånga äktenskapet. Skilsmässa betraktades som ett nödigt ont i undantagsfall. I kristna kretsar var det otänkbart att leva sambo och skilsmässa betraktades mer eller mindre som en katastrof.
De senaste åren har diskussion om äktenskapet mellan man och kvinna dominerat agendan, både i samhället och inom kyrkan. Frågan om homosexuellas äktenskap är dock i det stora hela en begränsad fråga, gayrörelsen har velat förstora frågan till att bli den avgörande frågan. Det rör sig dock om bara någon eller max några procent av befolkningen som efterfrågar samkönade äktenskap. Frågan om heterosexuella äktenskapens stabilitet och familjens stabilitet är dock helt avgörande. 

Jesus är solklar i sin undervisning. Äktenskapet är mellan man och kvinna, och skaparen har tänkt sig ett livslångt äktenskap, det Gud fogar samman ska människan inte skilja åt. Jesus är mycket strikt i att lyfta fram sexuella troheten, den som med begärelse ser på någon annans hustru har begått äktenskapsbrott – säger han i bergspredikan. Bibeln utesluter samlevnad utanför äktenskapet, äktenskapet är ett Guds förbund, och det är tydligt definierat vem som är gift eller inte. Sexualiteten hör till äktenskapet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar