2010-03-10

Det finns bara en Gud - Och Jonas är nog inte hans profet

Från XPMedias nyhetsbrev:
Förr i tiden kunde konungar och furstar hyra in siare och profeter som skulle profetera framgång för deras krig och olika företag. Nu har mediafursten SVT hyrt in Jonas Gardell i sin oförtrutliga kamp mot gudstro och religion.
Tisdagen den 3 mars 2010 sändes det första programmet i en tv-serie med namnet "Åh Herregud". När en person med ett begränsat synfält och bristande andlig insikt, och dessutom utan respekt för dem som har sådan insikt, ska göra ett program om Gud blir det som det blir. Ett subjektivt flackande på religionernas bakgårdar.
Några profiler från svensk kristenhet skymtade förbi i programmet och fick i all hast säga några meningar. Men resten av tiden ägnade Gardell åt onyanserade angrepp på Gud och religion som fick stå oemotsagda.
Syftet med programmet tycks bl.a. vara att skapa en nidbild av den Gud som uppenbarar sig i Bibeln. En eventuell gud som Gardell kanske kan godkänna tycks vara en ryggradslös varelse som accepterar allt och alla utan att blanda sig i vad någon gör. Någon som framförallt inte har aspekter på vad som är rätt och fel.
Sorgligt att SVT satsar våra licenspengar på sådana här program. Det finns många kompetenta personer som skulle kunna göra ett seriöst program om Gud och gudstro.
En bok som är ett måste i sammanhanget är Seth Erlandssons "Om Gud och Jesus - Gardells tankar i Bibelns och forskningens ljus"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar