2010-03-05

Farligt förminska kristendomens roll

Svenska Dagbladet skriver:
"I vår tid tar jakten på kristendomen alltmer absurda vändningar och det verkar finnas en beröringsskräck för allt vad kristendom heter. Det är knappast troende av andra religioner som står för detta, många muslimer har inget emot traditionell skolavslutning i en kyrka, utan motståndet kommer främst från en nitisk falang av sekulariserade svenskar.

Utbildningsminister Jan Björklund och statsminister Fredrik Reinfeldt har rätt när de säger det självklara att kristendomen har betytt mycket för västerlandet, att det är en del av vår historia som självklart förtjänar en framskjuten plats i skolundervisningen, det är inget att diskutera. Det betyder inte att det inte skall finnas någon undervisning om andra religioner.

Men Humanisternas Christer Sturmark gillar inte att höra sådant (28/2). Han och hans medförfattare ger uttryck för sin tunna osakliga analys av kristendomen och västerlandets historia: Kristendomen har absolut inte betytt något mera väsentligt i vår historia annat än att förse oss med vissa traditioner och seder."


Läs mer>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar