2010-03-22

Missiler värre än hus

Mats Tunehag skriver i Världen idag:
"Bosättningarna ska ifrågasättas och det kan man göra i Israel, i politiska debatter och i media. Men det som aldrig diskuteras i storpolitik och media är underliggande principer när det gäller vilka som får bo var i Israel med omnejd. I Israel bor det hundratusentals araber, men det är underförstått – och praktiserat – att i palestinska områden får inga judar finnas. På Gazaremsan är denna slags apartheid genomförd.
Det talas om ”judiska bosättningar på palestinsk mark”, men aldrig om ”palestinska bosättningar på israelisk mark”. Det förra fördöms, det senare bara finns där och borde väl rimligtvis vara det eftersträvansvärda. Judar, muslimer och kristna; palestinier och israeler som kan leva och utveckla samhällen tillsammans.
De nya ”judiska husen” beskrivs i media som om de vore bomber som regnar ner och orsaker död och förstörelse. Återigen, bosättningspolitiken är kontraproduktiv, men sätt den i perspektiv. Det är hus, inte missiler. Däremot låter Hamas tusentals missiler regna ned över Israel. Men det har inte upprört Obama eller fått världens media att tala om hinder för fredsprocessen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar