2010-03-23

Kristi kors - större än många förstår

Stanley Sjöberg skriver i Hemmets Vän:
"Jesus steg ned i dödsrikets mörker, där djävulen hade herraväldet. Han vred ”nycklarna” ur djävulens hand. Jesus befriade mänskligheten från hotet att gå evigt förlorad. Om Jesus inte hade dött på korset och inte hade stigit ner i dödsriket, då vore vi alla förlorade för all evighet. Det är den här möjligheten till frälsning som driver oss att uppmana alla människor till att tro på Jesus, lita på Jesus och följa Honom i en nära gemenskap med Jesus.
När Jesus uppstod i sin kropp var det en bekräftelse på hans makt över både liv och död, människor, djur och natur. Han uppstod i en förhärligad kropp. Tre dygn tidigare hade han torterats, vanhedrats och blivit korsfäst, när han mötte en plågsam död. Nu triumferade Jesus över allt och därför tror vi på uppståndelsen för vår egen del, med hela skapelsens upprättelse inför Kristi återkomst, när den sker.
De som hånar oss för vår tro på Kristi kors, har inte förstått vem Jesus är. Samtidigt måste de vara förblindade inför människans elände, trots att mycket är bra. De saknar självinsikt. Framför allt inser de inte att befrielsen från Satans makt är en lika viktig del i korsets budskap som förlåtelsen för våra synder."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar