2010-03-25

Låt Anden rensa upp igenslammade källor

J. Lee Grady skriver i Dagen:
"Nyligen talade jag inför en grupp församlingsledare som hungrar efter mer av Gud. Men de är också medvetna om att de inte når ut med det kristna budskapet på ett effektivt sätt. De flesta av deras små församlingar blir gråare för varje dag som går.

Jag sa till dem att de bara har två möjligheter: Förändras eller dö.

Med hjälp av en berättelse om Isaks liv påminde jag dem om att vi aldrig ska bygga vår församling med bara en generation i sikte. Gud identifierar sig själv som "Abrahams, Isaks och Jakobs Gud". Han vill att hans arbete ska avancera från en generation till nästa.

Efter Abrahams död begav sig Isak till Gerars land. Där kavlade han upp skjortärmarna och högg i. Första Mosebok 26:18 berättar: "Isak grävde åter upp de brunnar som hans far Abrahams män hade grävt men som filisteerna hade fyllt igen efter Abrahams död, och han gav brunnarna samma namn som hans far hade gett dem."



Här finns en tydlig andlig princip. Gud vill öppna välsignelsens källor men han vill inte begränsa den välsignelsen till en generation. Vår fiende älskar att proppa våra källor fulla med allt möjligt skräp - religiositet, tradition, lagiskhet, kyrkopolitik, svartsjuka, stolthet, kallsinne och omoral. Om vi vill att våra källor ska flöda utan avbrott måste vi rensa dem.

Isak ändrade inte namn på Abrahams källor. Men han renoverade dem så att de kunde bli till välsignelse för hans generation. Vi kan inte ändra vårt kärnbudskap men vi når inte vår tids Isakgeneration med gårdagens sätt att presentera det."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar